Agility

Pre agility:

Pre agility er primært tiltænkt for hunde, der er yngre end 18 måneder, men alle hunde er velkomne. Vi skal passe ekstra på hundens led, når hunden er ung og derfor endnu ikke er udvokset. Af denne grund må de unge hunde ikke springe, de må ikke løbe på kontaktfelterne og de må ikke lave rigtig slalom.

For at komme på holdet skal hunden have et okay indkald, samt kunne arbejde uden snor på. Man bør derudover gerne som minimum have været på et hvalpehold, så hunden er vant til at træne i nærheden af andre hunde.

På holdet træner vi hvalpen/hunden gennem leg og glæde, med det formål at give hunden lyst til at samarbejde. Hunden får mod og selvstændighed, samtidig med at vi lærer den, at den stadig skal følge vores kropssprog.

Kurset vil indeholde indlæring af “forhindringerne”, relevant lydighed samt hvordan man bl.a. holder sin hund skadesfri gennem korrekt fysisk træning samt god opvarmning og nedkøling. Der udover vil der blive undervist i handling – altså det at guide hunden rundt på banen vha. primært jeres kropssprog, på  små sekvenser samt kortere baner.

Agility begynder:

Agility begynder er for hunde og førere, der tidligere har været på pre agility, fører- og hund samarbejde eller andre lydighedshold. Derudover bør hunden være minimum 18 måneder gammel.

På agility begynder, vil deltagerne lære hvordan de forskellige forhindringer skal tages. Hunden bliver trænet i sideskift, og i at kunne arbejde på begge sider af føreren. Vi arbejder også med fremadsendelse og indkald over springforhindringer. En vigtig del af agility er vores kropssprog og signaler til hunden.

I træningssæsonens forløb bliver der afholdt en teoriaften, hvor vi bl.a. gennemgår konkurrenceregler og baneforståelse.

Agility let øvet:

Agility let øvet er for hunde og førere, der har gennemgået agility begynder, og er klar til at gå videre. På agility let øvet arbejder vi med handling, udvikler vores kropssprog og arbejder med større baneforståelse. Vi vil træne på mindre moduler, men også hele baner. Socialt samvær og hundesnak er en del af indholdet. Kan også anbefales til seniorhunde, som stadigvæk har lyst til denne form for aktivering og motion en gang om ugen.

Sideskift og fremadsendelse er også en del af træningen.

Agility let øvet / Øvet:

For hunde og hundefører der har forståelse for de forskellige forhindringer. Der vil blive undervist på de individuelle hunde og hundeførers niveau. Det er både for dem der gerne vil i konkurrence og dem der gerne vil videreudvikle deres handling.

 

Ønsker du at tilmelde dig et af ovenstående Agility hold – Klik her