Hvalpemotivation

Hvalpemotivation

Hvalpemotivation er for hvalpe under 6 måneder.

Hvalpemotivationsholdet vil i foråret 2020 have Maibrith som træner. Hun har i 2019 taget et kursus i BAT (behavior adjustment training). BAT er ikke kun til hunde med angst, frustration og agression, men kan i høj grad også benyttes som forebyggelse mod dette, gennem en tryg og god socialisering. Man kommer ofte til at presse hunden i socialiseringen og det kan hurtigt medføre stress og at man ikke får aflæst og støttet hvalpen ordentligt. På hvalpeholdet vil man derfor lære denne nye og forebyggende tilgang til socialiseringen, så hvalp og ejer får gode forudsætninger for den videre træning samt livet som familiehund.

Socialiseringen vil indebære leg, hvor hvalpenes tryghed er i fokus. Hvalpene introduceres for hinanden, før de får lov til at lege, så de nervøse hvalpe ikke når at få dårlige oplevelser. Hvis hvalpene ikke trygt kan lege sammen, finder vi andre løsninger for dem. Hvalpens tryghed er altid i fokus!

Ud over socialiseringen skal hvalpene generelt få en god træningstilgang. Hundeejerne skal lære, hvordan de motiverer den enkelte hund til at ville træne med dem, så det bliver sjovt at træne og hundene gerne vil gøre det, de beder dem om. Derudover skal hunden lære at træne uden at stresse eller i hvert fald lære at få ro på når de holder pause, da der er studier der viser, at en stresset hund faktisk lærer rigtig dårligt.

Gennem det gode træningsmiljø og den trygge og afstressede hvalp, kan hvalpene hurtigt lære den sædvanlige lydighed som fx indkald, sit, dæk, på plads, gå pænt osv. samt sjove tricks og kropskontrol

 

Som ekstra bonus vil hund og ejer lære om:

  • Helsetjek
  • Aktivering både fysisk og mentalt
  • Hvordan man kan løse de problemer, der kan komme i forbindelse med at have hvalp og senere unghund
  • Hvordan man kan få en modig og selvsikker hund

 

 

Der vil blive afholdt teoriaften i starten af sæsonen, hvor vi dykker lidt nærmere ned i hundesprog, indlæring, problemløsning mm.

Ønsker du at tilmelde dig Hvalpemotivation – klik her